<link rel="stylesheet" href="styleNoJs.css">

Spányik Pénzügyi és Számviteli Bt

Nézzen be hozzánk!
Legfontosabb lépések, ha megvan a vállalkozásunk

KATA bevallás ideje hamarosan lejár! Katás egyéni vállalkozóknak 2019. február 25-éig kell benyújtaniuk az éves bevallásukat, a 18KATA nyomtatványon. A kisadózó vállalkozás bevételének minősül a vállalkozási tevékenységével összefüggésben bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték.

1) 2019 évi minimálbért és a garantált bérminimumot rögzítő kormányrendelet megjelent. A rendelet január 1-jén lépett hatályba. A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum 2019. évi megállapításáról szóló kormányrendelet szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege a teljes munkaidő teljesítése esetén 2019. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 149 000 forint Kedvezmények nélkül a nettó bér: 99.085 Ft Ettől eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló részére alapbérként megállapított garantált bérminimum a teljes munkaidő teljesítése esetén 2019. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 195 000 forint Kedvezmények nélkül a nettó bér: 129.675 Ft Spányik Könyvelőiroda

Bankszámlanyitás:
Ha áfa körbe léptünk, akkor kötelező a bankszámla nyitása, egyéb esetben a privát bankszámla használata is elegendő.
Számlázás:
A számlázáshoz szükségünk lesz egy számlatömbre vagy számlázóprogramra. Ingyenes számlázóprogram amit tudok javasolni: BizXpert Ha katások leszünk, akkor a számlára feltétlenül rá kell írni, hogy KISADÓZÓ. Ha valaki csináltat bélyegzőt érdemes már rögtön arra ráíratni.
Bélyegző:
Ha már az előző pontban megemlítettem a bélyegzőt akkor elmondom, hogy nem kötelező a használata, viszont én csak javasolni tudom, főleg ha kézi számlatömböt használunk.
Nyilvántartás:
Ha katás adózók vagyunk, bevételi nyilvántartás vezetésére vagyunk kötelezettek, ami azt jelenti, hogy a kiállított számláinkat meg kell őrizni, és erről kell egy nyilvántartást vezetni. Erre alkalmas egy egyszerű excel tábla is. (KATÁS bevallásról egy következő cikkben fogok írni)
Iparűzési adó:
Be kell jelentkezni az iparűzési adó alá, erről év végén bevallást kell készíteni. (Iparűzési adó részleteiről egy külön cikkben fogok bővebben írni)
Kamara:
Még a kötelező kamarai regisztrációt is meg kell tenni. 5.000 ft/év Ezt a székhelyhez tartozó kamarának kell megfizetni.